Опубліковано: 1 Листопада, 2022. Переглядів: 328


Генерал США спрогнозував, коли закінчиться війна в Україні

Українські захисники поступово звільняють захоплені окупантами території, попри сповільнення темпів контрнаступу.

На повну деокупацію України слід чекати не раніше літа 2023 року, вважає екскомандувач армії Сполучених Штатів Америки генерал Бен Годжес. Взимку Збройні сили України будуть у сприятливіших умовах, ніж ворог, оскільки воюватимуть на рідній землі з підтримкою населення в тилу, передає “Голос Америки”.

“Україна відновить суверенітет над усією своєю територією, звісно ж, ​​включно з Кримом. Я очікую, що це станеться до літа наступного року. Але ще перед цим, до кінця цього року, ЗСУ відкинуть російську армію до лінії, на якій ті перебували в лютому. Потім почнуть розглядати необхідні кроки для підготовки звільнення Криму”, ‒ заявив він.

Американський генерал у відставці зазначив, що незважаючи на важкі погодні умови, які очікують обидві армії вже у найближчі місяці, українцям суттєво допоможе висока мотивація та допомога західних партнерів.

“Українська армія має дружню територію у якості тилу. Крім того, 50 країн у єдиному пориві прагнуть забезпечити Україну бойовими можливостями, які їй потрібні. Зокрема зимовою уніформою та обладнанням. Російська система постачання виснажена, зараз вони посилають на війну непідготовлених і ненавчених людей. Це лише додасть їм більших труднощів”, ‒ зазначив Годжес.

Для швидшого звільнення своїх територій Україна потребує танків. На думку ексгенерала, заявлені союзниками ризики, пов’язані з їхнім постачанням, є перебільшеними і повинні відійти на другий план.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...