Опубліковано: 26 Жовтня, 2022. Переглядів: 443


Росія провела тренування з нанесення ядерного удару: що відомо

У рамках навчань «Грім», за якими спостерігає Володимир Путін, проведено тренування «щодо масового ядерного удару у відповідь на ядерний удар противника». Про це заявив глава Міноборони РФ Сергій Шойгу. По полігону «Кура» на Камчатці було здійснено пуски міжконтинентальної балістичної ракети «Ярс» з Плесецька та балістичної ракети «Синева» з акваторії Баренцевого моря.

Також було задіяно літаки дальньої авіації Ту-95МС, які виконали пуски крилатих ракет повітряного базування.

«Завдання, передбачені в ході тренування стратегічних сил стримування, виконані в повному обсязі, всі ракети досягли цілей, підтвердивши задані характеристики», – сказав Шойгу.

На тлі успіхів Збройних сил України на передовій російський президент Володимир Путін все частіше шантажує Україну та світову спільноту і натякає на свою “готовність” застосувати ядерну зброю.

У відповідь на це президент Володимир Зеленський закликав Північноатлантичний альянс не чекати, доки РФ реалізує погрози, і вжити заходів.

Президент Сполучених Штатів Джо Байден у свою чергу заявив, що використання проти України тактичної ядерної зброї буде для Кремля “дуже серйозною помилкою”.

Водночас Москва організувала кампанію по дезінформації і звинуватила Київ у нібито плані підірвати так звану “брудну бомбу”, щоб “дискредитувати” РФ.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...