Опубліковано: 18 Жовтня, 2022. Переглядів: 522


Коли закриють небо над Україною: у ЗСУ зробили заяву (ВІДЕО)

Для повного закриття неба Україні необхідно декілька років.

Зараз наша країна може закрити лише 10% повітряного простору.

Про це у спільних проєктах “Розмови про важливе” “Сніданку з “1+1” і ТСН повідомив речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат.

“Територія України надзвичайно велика. Президент України раніше казав, що ми можемо закрити лише 10%. Перекрити небо тими засобами протиповітряної оборони, які є на озброєнні, ЗРК “Бук М1” і “С-300″, зараз неможливо”, – сказав він.

Ігнат пояснив, що це зенітні ракетні комплекси середнього радіусу дії.

“Це 40 кілометрів – “Бук” і 70 кілометрів – “С-300″. Розставити їх, щоб перекрити усю територію, на жаль, зараз неможливо, бо немає стільки вогневих засобів”, – зазначив він.

Він додав, що сьогодні перекривають ті напрямки винищувальною авіацією, де менше засобів ППО.

“Також створені мобільні групи з ПЗРК. Потрібно суттєво більше засобів. Щоб повністю перекрити небо, потрібні роки. Ми не можемо одномоментно перекрити таку велику територію. Якщо будуть літаки західного виробництва, це суттєво допоможе. Але на те, щоб вони прийшли до нас, потрібен певний час”, – зазначив він.

Ігнат наголосив, що Повітряні сили потребують засобів ППО не лише середнього радіусу дії, а й великого. Мрією є комплекси Patriot, які можуть працювати й по балістичних ракетах.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...