Опубліковано: 13 Жовтня, 2022. Переглядів: 433


Мобілізовані росіяни убили командира, який не давав їм здатися в полон – ЗМІ

Мобілізовані з Російської Федерації вбили командира, який заважав їм здатися в полон Збройним силам України на Херсонщині.

“Мобіки” вирішили здатися в полон через примус і неадекватне ставлення з боку командування.

Про це повідомляє “24 канал” з посиланням на джерела в українських спецслужбах.

Російські окупанти марно намагалися домовитися з керівництвом про відхід на другу лінію фронту, проходження хоча б короткого курсу молодого бійця та отримання мінімально потрібного спорядження. Це намагалися зробити ще перед тим, як зв’язалися з українською стороною. Однак їхні прохання проігнорували.

Майже всі мобілізовані з групи, яка здалася, не мали патронів. Їх перекинули на фронт і пообіцяли надати боєкомплект найближчим часом.

Водночас офіцери пояснили мобілізованим, що назад їм дороги немає. Сказали, що за будь-який крок “з позицій у напрямку російського тилу їх розстрілюватимуть на місці загороджувальні загони”.

Попередні домовленості з бійцями ЗСУ про здавання в полон окупанти проводили без участі командира. Він був також з мобілізованих, але боявся покарання з боку російських спецслужб після полону. Один з офіцерів нижньої ланки почав чинити опір і намагався зчинити галас, але його вбили інші мобілізовані.

“Група мобілізованих за попередньою домовленістю вийшла в указаний нашими бійцями квадрат. Техніки вони не мали, тому здали нам лише зброю. Їм надали медичну допомогу, бо всі були хворі. Усі нагодовані, задоволені. Після допитів вирушать у табір. Житимуть у безпеці”, – розповіли в українських спецслужбах.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...