Опубліковано: 12 Жовтня, 2022. Переглядів: 284


Лукашенко заявив про готовність допомагати РФ у війні – Генштаб

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявляє про готовність його країни надати допомогу Російській Федерації у війні проти України.

Оборонно-промисловий комплекс Білорусі вже залучили у ремонті російської техніки, пошкодженої в ході бойових дій. Зняли зі зберігання та відправили у Білгородську область Росії першу партію з 20 танків Т-72. Про це повідомив Генштаб Збройних сил України вранці 12 жовтня.

“На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін. На інших напрямках противник здійснював обстріли з мінометів, танків, ствольної та реактивної артилерії. Залишається загроза авіаційних та ракетних ударів на всій території України”, – додали в Генштабі.

Минулої доби, 11 жовтня, окупанти здійснили пуски однієї балістичної та 28 крилатих ракет, 20 з яких збили сили української протиповітряної оборони.

Противник завдав 30 авіаційних ударів та здійснив понад 40 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Від цього постраждали об’єкти та цивільне населення більш як 40 населених пунктів. Серед них Львів, Попівка, Чугунівка, Ладижин, Кривий Ріг, Запоріжжя, Павлоград та Нікополь.

Також ворог застосував 14 іранських дронів-камікадзе для ударів по критичній інфраструктурі в Одеській та Миколаївській областях, 12 з цих БПЛА знищено.

“Ворог продовжує обстріли позицій наших військ вздовж лінії зіткнення, здійснює дистанційне мінування території в окремих районах та веде повітряну розвідку. Завдає ударів по цивільній інфраструктурі та помешканнях мирного населення”, – наголосило командування.

На Сіверському напрямку було гаряче в районах населених пунктів Сеньківка Чернігівської області та Середина-Буда, Нововасилівка та Сорокине Сумської області.

На Слобожанському напрямку ворог обстріляв – Стрілече, Красне, Огірцеве, Вовчанські Хутори, Стариця, Дворічна та Дворічне.

На Краматорському напрямку – Першотравневе, Ковалівка, Терни, Ямполівка, Торське, Серебрянка, Білогорівка та Сіверськ.

На Бахмутському напрямку – Білогорівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Кліщіївка, Одрадівка, Опитне, Майорськ Спірне та Яковлівка. На Авдіївському напрямку – Авдіївка, Первомайське, Красногорівка, Мар’їнка та Новомихайлівка.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках – Велика Новосілка, Нескучне, Малі Щербаки, Оріхів і Червоне.

На Південнобузькому напрямку противник продовжує обстріли позицій наших підрозділів для стримування контрнаступу по всій лінії зіткнення. Ударів зазнали райони понад двадцяти населених пунктів. Зокрема, Велике Артакове, Давидів Брід, Благодатівка, Сухий Ставок, Широке, Тернові Поди, Солдатське, Правдине та Мирне.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...