Опубліковано: 11 Жовтня, 2022. Переглядів: 563


Президент Зеленський зробив заяву

З президентом Росії Володимиром Путіним не може бути жодного діалогу.

Путін не має майбутнього, він відчуває “наближення фіналу”. Про це сказав президент України Володимир Зеленський учасникам позачергової зустрічі “Великої сімки”, повідомляє Gazeta.ua.

“Цей керівник Росії, відчуваючи наближення свого фіналу, намагається терористичним ривком примусити демократичний світ здатися. Відступити. Програти. Це може бути бажання тільки неадекватної людини”, – сказав Зеленський.

Росія менш ніж за дві доби завдала понад 100 ракетних ударів проти цивільних, цивільної інфраструктури, організувала псевдореферендуми, скоїла злочинну спробу анексії українських територій, нагадав президент.

“Вдумайтеся: радіаційний шантаж! Терорист має програти. Він має постійно відчувати, що відповідальність за терор є. Забезпечимо це разом”, – звернувся Зеленський до “Великої сімки”.

Розмови можуть бути з іншим керівником Росії – який визнаватиме Статут ООН, базові принципи людяності й територіальну цілісність України.

“Або в іншій конфігурації, щоб ключовий терорист не мав можливості завдяки терору впливати на головні рішення. Зараз одна людина блокує мир – і ця людина в Москві”, – заявив Зеленський.

Президент сказав про симетричні відповіді на атаки Росії.

“Коли Росія атакує енергетичний сектор та енергетичну стабільність наших країн, треба заблокувати санкціями її енергетичний сектор, зламати стабільність російських доходів від торгівлі нафтою і газом”, – пояснив він.

Потрібна жорстка цінова стеля для експорту нафти й газу з РФ, сказав Зеленський.

“Нуль прибутку для держави-терориста”, – заявив він.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...