Опубліковано: 9 Жовтня, 2022. Переглядів: 394


В Україні з’явиться універсальна соцдопомога: коли і хто може отримати

Перша заступник міністерства соціальної політики Дарія Марчак повідомила, що універсальну соціальну допомогу громадянам, які опинилися у біді, планують запровадити в Україні орієнтовно у квітні.

Як передає “Хвиля”, про це вона розповіла в інтерв’ю Соціальній інформаційній платформі.

Так, за словами Марчак, це будуть виплати, прив’язані до фінансово-майнового стану людини, які дозволять охопити набагато більше громадян, які опинилися у скруті.

Вона також розповіла, що над відповідним законопроектом вже працюють, планують подати його до Верховної Ради протягом осені та отримати схвалення. А у квітні вже запровадити універсальну соціальну допомогу.

“Починаючи орієнтовно з квітня 2023 року ми зможемо запровадити такий універсальний інструмент підтримки. І один із нюансів цього інструменту – це те, що ми хочемо відійти від показника прожиткового мінімуму та запровадити певний базовий показник та порівнювати доходи, які отримує родина з ним. І якщо сім’я отримує дуже низькі доходи з усіх джерел, тоді надаватиме фінансову підтримку такій сім’ї від держави”, – роз’яснила чиновник.

Марчак також уточнила, що таку допомогу планують надавати певний час, поки людина не знайде роботи, не влаштує свої справи і не повернеться до самостійного життя.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...