Опубліковано: 2 Жовтня, 2022. Переглядів: 545


В одній зі шкіл на заході України замість квітів на День вчителя організували збір грошей на безпілотник (ВІДЕО)

Учні спільно з батьками замість купівлі традиційних квітів вчителям до професійного свята, збирають гроші на безпілотник військовим. Таку ініціативу започаткували у Луцькому ліцеї №2.

Про це повідомляє Суспільне, посилаючись на маму першокласниці Яну Карпюк.

Зі слів жінки, кожна сім’я самостійно визначає, скільки може пожертвувати, бо розуміють, що таким чином можуть наблизити перемогу України.

Зі слів директора Романа Поліщука, у кожного десятого учня школи батько зараз захищає Україну. У сім’ях десяти вчителів рідні теж у війську. Серед них — вихователька групи продовженого дня Марія Головчун.

«Син морпіх – на Херсонщині, на Запоріжжі – зять, чоловік – прикордонник. Їм волонтери багато дають, а що треба – купуємо. Зараз тільки для цього потрібно збирати гроші! Щоб ми були вільні, незалежні, щоб вигнати ворога», – говорить вчителька.

Серед тих, хто долучився до збору грошей сестра і брат Юлія та Ярослав Романюки. Діти за півтора місяця заробили 700 гривень. Розповідають: збирали персики у власному саду, а мама продавала їх через соціальні мережі.

Зібрані гроші передадуть в один з благодійних фондів. Його президентка Ірина Демчук каже: запити на безпілотники військовим є постійно, конкретно на цей потрібно назбирати 100 тисяч гривень.

Збір коштів на безпілотник триватиме до 14 жовтня – дня захисників і захисниць України.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...