Опубліковано: 28 Вересня, 2022. Переглядів: 1615


Ще одна категорія чоловіків зможе без обмежень перетинати кордон: Кабмін змінив правила

Кабінет міністрів України 10 вересня затвердив нове рішення, згідно з яким чоловіки, які доглядають та супроводжують людей з інвалідністю, матимуть право виїжджати за кордон необмежену кількість разів. З вівторка, 27 вересня, ця постанова набула чинності.

Про це повідомила прес-служба Державної прикордонної служби України на офіційному сайті.

Як зазначається, цей документ визначає порядок виїзду за кордон під час воєнного стану осіб з інвалідністю, осіб, які потребують постійного догляду, дітей з інвалідністю чи визначеним переліком захворювань та тих, хто супроводжує ці категорії.

“Супроводжуючим громадянам України чоловічої статі віком від 18 до 60 років, уже не обмежена кількість перетинів кордону на виїзд з України – раніше дозволялося лишень 1 раз на час дії воєнного стану. Вказані чоловіки тепер можуть виїжджати за кордон до осіб з інвалідністю, осіб, які потребують постійного догляду, дітей з інвалідністю чи визначеним переліком захворювань, яких вони доглядають, якщо зазначені особи (діти) перебувають на консульському обліку”, — йдеться в повідомленні.

Крім того, наголошується, що супроводжуючі, які є військовозобов’язаними, повинні повернутися в Україну не пізніше тих, кого вони супроводжували. Для різних категорій осіб зазначені різні документи ,які необхідно мати при перетині кордону.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...