Опубліковано: 25 Вересня, 2022. Переглядів: 389


США підняли в небо рідкісні літаки поблизу кордону Аляски з РФ: що відомо

Сполучені штати дали попереджувальний сигнал про готовність відповісти на ядерний шантаж Росії нещодавнім запуском двох своїх рідкісних літаків Boeing RC-135 Cobra Ball поблизу кордону Аляски з РФ.

Про це авіаексперт Валерій Романенко розповів у ефірі «Радіо НВ».

У США таким чином відстежують за ядерними силами РФ.

«Ці польоти треба сприймати як попередження. Американці стежать за ситуацією в РФ, і це один із проявів такого моніторингу ситуації за російськими ядерними силами», – пояснив експерт.

Він також описав характеристики літаків Boeing RC-135 Cobra Ball та їхнє призначення.

«Це спеціалізовані розвідувальні літаки випуску 1969-70 року, оснащені дуже складним розвідувальним обладнанням. Вони дійсно призначені для патрулювання вздовж російських кордонів, з метою виявлення тестових і перевіряльних випробувальних пусків російських ракет», – розповів Романенко.

Експерт додав, що такі літаки можуть на дистанціях 400-500 км відстежувати траєкторію польоту ракети, визначати її параметри та використовувати цей аналіз, аби достатньо точно встановлювати місце пуску.

На думкуВалерія Романенка, нещодавні польоти Boeing RC-135 Cobra Ball були тренувальними, хоча їх дуже рідко підіймають у небо. На тлі останніх погроз з боку РФ про застосування ядерної зброї США таким чином можуть попереджати країну-агресорку.

«Це попередження від Америки про те, що вона готова, відстежує ситуацію в Росії та будь-які ворожі рухи в її сторону будуть негайно покарані», – сказав Романенко.

Він запевнив, що ядерний удар по Україні з цієї ділянки не загрожує.

«Бо у Радянському Союзі було два угруповання (ядерних – ред.) ракет, які знаходилися в Україні та Білорусі, і воно було націлене на Європу. Інше, на території Росії, – націлене на Сполучені Штати. Тобто з Далекого Сходу запуски по Україні фактично нереальні», – пояснив експерт.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...