Опубліковано: 22 Вересня, 2022. Переглядів: 372


Росія може застосувати ядерну зброю, щоб зупинити контрнаступ ЗСУ – Скібіцький

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький попередив, що можливе застосування росією тактичної ядерної зброї у війні проти України може становити загрозу для усіх країн Чорноморського регіону.

Про це повідомляє ITV News, передає Укрінформ.

«Можливо, росія застосує ядерну зброю проти України. Вони намагатимуться зупинити наші наступальні дії і знищити нашу державу», – сказав Скібіцький.

Такі дії рф становитимуть загрозу не лише для України, а й для інших країн, зазначив він.

«Вибух тактичної ядерної зброї матиме вплив не лише на Україну, а й на весь Чорноморський регіон», – сказав Скібіцький, додавши, що наслідки застосування ядерної зброї можуть мати вплив, зокрема, на Польщу, Туреччину та Болгарію.

Представник ГУР також заявив, що наслідком мобілізаційних заходів в російській федерації можуть бути наступальні дії російської армії, початок яких, за очікуваннями української розвідки, можливий вже взимку.

«Наша оцінка така, що новий наступ можливий взимку і навесні, тому росії потрібні нові підрозділи. Головна мета росії – окупація всієї території України», – сказав Скібіцький.

Як повідомляв Укрінформ, у своєму виступі від 21 вересня президент рф володимир путін вдався до погроз застосування ядерної зброї. У відповідь на це президент США Джо Байден заявив, що США готові вжити критичних заходів контролю над ядерним озброєнням у світі, а Високий представник ЄС Жозеп Боррель зазначив, що погрози путіна ядерною зброєю не похитнуть підтримки України.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...