Опубліковано: 22 Вересня, 2022. Переглядів: 396


На Закарпатті затримали 5-ох чоловіків, які намагалися незаконно перетнути кордон (+ФОТО, ВІДЕО)

П’ятьох громадян України, які мали намір незаконно потрапити до Румунії затримали учора ввечері в рамках проведення оперативно-профілактичних заходів «Рубіж – 2022» оперативники Мукачівського прикордонного загону спільно з військовослужбовцями відділу прикордонної служби «Дякове».

Про це повідомили у пресслужбі Мукачівського прикордонного загону.

Бус із військовозобов’язаними чоловіками з різних регіонів України прикордонники зупинили на околиці села Теково. Водій, який працює у одній із служб таксі, пояснив, що виконував звичне замовлення із доставки пасажирів. Що стосується самих пасажирів, які мали при собі наплічники із особистими речами та документами – під час опитування щодо мети їхнього перебування у прикордонні, вони помітно нервували, згодом зізнались, що хотіли незаконно перетнути кордон.

Для з’ясування усіх обставин правопорушення українців доставили до прикордонного підрозділу. Оперативники загону встановили, що затримані, у різний спосіб намагались вийти на організаторів незаконних трансферів до ЄС, вдаючись до послуг, які пропонували зловмисники у соціальних мережах. Сплативши своїм «маркетологам» суми від 2,500 до 4 тисяч доларів, чоловіки отримали «інструкції» щодо подальших дій, у результаті яких, вони б мали потрапити до сусідньої країни.

На усіх затриманих прикордонники склали протоколи про вчинені адмінправопорушення, справи скерували до суду.

Крім того, офіцерами оперативно-розшукового відділу Мукачівського прикордонного загону встановлюється коло осіб, причетних до переправлення через державний кордон військовозобов’язаних чоловіків.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...