Опубліковано: 22 Вересня, 2022. Переглядів: 990


В Офісі президента відповіли, чи буде додаткова мобілізація в Україні після рішення путіна

ЗСУ будуть поповнювати новими мобілізованими тільки після аналізу рішення володимира путіна щодо набори до ЗС РФ додаткових 300 тисяч громадян для війни.

Про це в ефірі “Дождя” заявив радник голови Офісу Президента України Михайло Подоляк. Він заявив, що в України “достатньо професійна армія”.

“Вона зрозуміла і чіткому розмірі. Давайте подивимось, що відбуватиметься з точки зору еволюційних процесів у РФ. Чи дійсно вони зможуть зібрати додатково людей, окрім тих, що вже зібрали”, — сказав Подоляк.

Радник голови Офісу президента України зазначив, що росіяни весь час бойових дій поповнювали штат своєї армії.

“Насправді останні три місяці практично з усіх напрямків РФ, просто про це не повідомляють широко, збирають всі більш-менш боєздатні частини. Вони навіть частково забирають контингенти, які стояли в країнах ОДКБ. Забирають з корейського, тихоокеанського, африканського, сирійського напрямів. Це все вже давно йде на війну. Тобто це не тільки ці 240 тисяч, із яких починалось вторгнення. Це набагато більша кількість людей. Це формування першого, другого, третього і четвертого корпусів, які збирали в Краснодарському краї. Ми в принципі це все бачимо. І кількість резервів, що постійно росте, давно велика”, — заявив Михайло Подоляк.

Радник Офісу президента України повідомив, що для ЗСУ зрозуміла і математика війни, і додаткові резерви, які кидатиме росія в бій.

“Питання інше — чи зможе росія вдягнути, навчити, обмундирувати і потім відправити на війну. Чи вона збере і впродовж тижня відправити в мінімальному укомплектуванні на фронт у вигляді живої сили, щоб її було просто багато на якомусь напрямку. Тоді в окопах буде сидіти на 100 людей, а 500. Вони по суті підпишуть собі контракт на смерть. Ми це розуміємо”, — констатував Подоляк.

Водночас, Михайло Подоляк вказав, що в української влади “не було сумнівів, що росія піде за цим шляхом”.

“Усі події вказували на це. Наявної контрактної армії росія не здатна проводити активні бойові дії”, — сказав він.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...