Опубліковано: 22 Вересня, 2022. Переглядів: 961


Українських чоловіків позбавили ще однієї можливості легального виїзду за кордон

Чоловіки-студенти, які навчаються за кордоном, більше не можуть виїхати за кордон з України під час дії воєнного стану. Про це розповів речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко, пише LIGA.Life

За його словами, вище військове керівництво з 14 вересня скасувало можливість перетину українського кордону студентами-чоловіками через масові підробки документів.

«Раніше, за рішенням вищого військового керівництва, студентам, які навчались за кордоном до 24 лютого, дозволяли виїжджати за межі України для продовження навчання, – каже Демченко. – Прикордонники цю норму виконували, забезпечуючи пропуск. Проте останні місяці почались масові підробки документів, які нібито підтверджують навчання чоловіків за кордоном».

Так, за статистикою ДПСУ, лише за липень-серпень на кордоні виявили близько 600 осіб, які використали підроблені документи про навчання у закордонних навчальних закладах.

Зважаючи на це, додає речник прикордонників, вище військове керівництво ухвалило нове рішення – з 14 вересня скасувати можливість пропуску навіть цій категорії громадян. «Тож на сьогодні чоловіків-студентів через кордон не пропускають», – заявляє Демченко.

За Постановою Уряду від 27 січня 1995 р. № 57, яка регламентує Правила перетину державного кордону громадянами України, чоловіки-студенти іноземних навчальних закладів не входять у перелік винятків, яким дозволений перетин кордону.

«Це питання може бути вирішене, якщо внесуть зміни до постанови уряду №57», – додає речник.

Додамо, що під час дії воєнного стану виїзд всіх чоловіків від 18-60 років заборонено.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...