Опубліковано: 9 Вересня, 2022. Переглядів: 312


За пів року заблокували десятки точок втечі ухилянтів за кордон: де найбільше

Співробітники Національної поліції за пів року в Україні виявити та заблокували 48 каналів переправки ухилянтів за кордон.

В Україні триває загальна мобілізація, запроваджена через воєнну агресію Росії. Мобілізації підлягають військовозобов’язані чоловіки від 18 до 60 років, але деякі з них намагаються ухилитися від призову, пише департамент стратегічних розслідувань Національної поліції у Telegram.

“Проблема збільшення таких “трансферних вікон” для чоловіків призовного віку загострилася з початком воєнної агресії Російської Федерації. З 24 лютого 58 фігурантів кримінальних проваджень отримали підозри, до суду скерували дев’ять обвинувальних актів”, – йдеться у повідомленні.

Організатори незаконних схем шукають охочих утекти з країни у соцмережах та закритих групах месенджерів. Найчастіше фігуранти справ обирали для “трансферів” Чернівецьку, Львівську та Закарпатську області. Там заблокували 11, 10 та дев’ять каналів втечі відповідно.

“Зловмисники забезпечували нелегалів фіктивними документами для безперешкодного виїзду, здійснювали їхній супровід до місць перетину та зустрічали по той бік кордону. Вартість послуг коливалась від однієї до 20 тисяч доларів з особи”, – пояснили у департаменті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...