Опубліковано: 1 Вересня, 2022. Переглядів: 695


Перший дзвоник в умовах воєнного стану: оноцькі школярі розпочали новий навчальний рік (+ФОТО)

Уперше за часи незалежності освітній процес в Україні розпочинається в умовах воєнного стану.

Нелегким він буде, безумовно, для всіх. Адже якщо раніше з тривогою переступали пороги навчальних закладів першокласники та випускники, бо для одних школа була чимось новим, а інші останній рік проводили у стінах рідної альма-матер, то цього року хвилювання присутнє у всіх школярів і, звісно ж, вчителів.

Війна змінила не лише звичне життя українців загалом та жителів окремих міст, містечок і сіл. Повномасштабне вторгнення Росії вплинуло на всі сфери, зокрема на освітню. Традиційні святкові “лінійки” до Дня знань у дворі шкіл, на жаль, організували не для всіх учнів, як це було раніше.

В Оноцькій ЗОШ І-ІІІ ст. на Виноградівщині свято першого дзвоника все ж відбулося.

Першачки та випускники прямували на свято ошатно вбрані та з гарним настроєм. Батьки знімали на відео виступи своїх діток, аби закарбувати цей важливий момент і цей радісний день.

Педагогічний колектив привітав школярів з початком нового навчального року, бажав легкого навчання, старанності, успіхів, нових звершень і, звісно ж, мирного неба та якнайшвидшого закінчення війни.

Після урочистих заходів класні керівники провели з учнями уроки мужності. Тематика пов’язана з Україною та її незалежністю, героїзмом воїнів ЗСУ, що захищають нашу державу від ворога. Так, на класну годину до учнів 9 класу, вчителями української мови та літератури Світланою Тупицею та Ганною Попович, був запрошений і вихованець Оноцької ЗОШ І-ІІІ головний редактор “Дзеркала Закарпаття” Іван Тупиця. Журналіст розповів про роботу українських ЗМІ в умовах війни, наголосив на важливості перевіряти інформацію перед тим як поширювати її у соцмережах.

“Мав за честь сьогодні взяти участь у святкових заходах з нагоди Дня знань у стінах рідної Оноцькоі школи. На запрошення моєї вчительки української мови і літератури Світлани Петрівни мав слово перед учнями 9 класу, говорив про роботу українських ЗМІ в умовах війни. Приємно, що учні мали зацікавленість, задавали питання. Впевнений у нашому підростаючому поколінні. Діти свідомі того, що Україна виграє війну з РФ, стане ще сильнішою і матиме велике майбутнє. До слова, педагогічний і учнівський колектив моєї рідної школи активно долучається до волонтерської роботи. За це, звичайно, велика подяка вчителям і батькам. З Днем знань, а Україні якнайскорішої перемоги над ворогом!” – написав на своїй сторінці у Фейсбук головний редактор Дзеркала Закарпаття.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...