Опубліковано: 1 Вересня, 2022. Переглядів: 678


Спека вже в минулому: оновили прогноз на 2 вересня

Завтра максимальна температура повітря впродовж дня очікується в межах +17…22°С. На заході місцями буде +15…18°С. На півдні та південному сході передбачається у п’ятницю +20…25°С, повідомила синоптикиня Наталка Діденко у Facebook.

“Другої осінньої ночі українцям таки доведеться прикривати на ніч вікна та дістати якісь, хоч і не пухові, але ковдри.

Протягом дня п’ятниці буде, звичайно, тепліше, проте спека вже в минулому. Для любителів позакликати бабине літо, хочу повідомити, що воно вже прийшло”, – йдеться в повідомленні.

2 вересня у північних, західних та в більшості центральних областей вночі очікується не вище +6…10°С. У південній частині, східних областях, а також у Чернівецькій і Дніпропетровській областях буде +10…16°С.

Опади в більшості регіонів країни малоймовірні, лише в Чернівецькій, Івано-Франківській і Закарпатській областях пройдуть локальні дощі, у Карпатах можливі сильні зливи.

У Києві 2 вересня стоятиме свіжа погода: вночі +8…10°С, а вдень близько +20°С. Дощів у столиці завтра не очікується.

“В українському помірно-континентальному кліматі бабине літо настає орієнтовно на Пречисту, 28 серпня, і називають його якимось віковим оксюмороном – молодим бабиним літом. Воно триває до 11 вересня. Після нього на метеосцену виходить старе бабине літо, це вже відбувається в другій половині вересня та на початку жовтня. Третє бабине літо припадає на середину листопада й уже тоді розпочинаються перші справжні холоди”, – додала синоптикиня.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...