Опубліковано: 29 Серпня, 2022. Переглядів: 368


Путін посилює наступ: РФ везе в Україну “добровольців” і нову техніку

Російська Федерація намагається суттєво посилити свої війська в Україні. Кампанія РФ із захоплення сходу та півдня зупинилася напередодні запланованого “плебісциту”, йдеться у статті The Wall Street Journal.

“Низка добровольчих батальйонів, сформованих останніми тижнями по всій Росії, готується до розгортання в Україні, включаючи третій армійський корпус.

Він призначений для підтримки нового наступу на сході.

Відео тренування третього армійського корпусу на російській військовій базі в “Муліно”, приблизно за 250 миль на схід від Москви, демонструють сучасну зброю, яку рідко використовують в Україні”, – зазначає журналіст Метью Люксмор.

Він посилається на американський Інститут вивчення війни ISW, експерти якого в одному зі своїх щоденних звітів сумнівалися, що це змінить військовий баланс в Україні.

“Краще обладнання не обов’язково робить сили ефективнішими, якщо особовий склад погано навчений або недисциплінований”, – пише видання.

У матеріалі також згадали про світлини російської військової техніки у вагонах, зокрема зенітно-ракетних комплексів “Бук” і танків Т-90, які, за даними дослідницької групи Conflict Intelligence Team, прямують до кордону Росії зі східною Україною.

“Поштовх зміцнити сили Росії відбувається у той час, коли кампанія Москви в Україні гальмує, а Кремль намагається знайти нові війська. Водночас Київ продовжує завдавати ударів по російській військовій інфраструктурі на тимчасово окупованій території”, – йдеться у повідомленні.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...