Опубліковано: 28 Серпня, 2022. Переглядів: 648


Куди посунеться радіаційна хмара у разі аварії на Запорізькій АЕС (КАРТА)

У разі аварії на Запорізькій атомній електростанції, яку захопили російські терористи, радіаційна хмара накриє частину півдня України і південно-західні регіони Російської Федерації.

Розрахунковий прогноз станом на 29 серпня зробили фахівці Держатомрегулювання. Про це повідомив Енергоатом у Telegram.

Хмара рухатиметься за вітром на південний схід у бік Росії.

“Населенню на потенційно небезпечних територіях показано проведення йодної профілактики та обмеження перебування на відкритій місцевості без гострої потреби. А в разі її появи застосовувати захисні засоби для органів дихання”, – пише Енергоатом.

Також рекомендовано провести герметизацію приміщень (вікон, дверей), відключити кондиціонери, вентилятори, закрити вентиляційні продухи, димоходи.

Ввести спеціальні режими роботи шкіл і дитячих садків, організувати санітарні бар’єри на входах до приміщень, що включають зняття верхнього одягу і перевзування.

На потенційно небезпечних територіях рекомендують вжити заходів з герметизації та упаковки продуктів харчування, води, білизни, документів і цінних речей. Обмежити лісокористування і не порушувати заборону на полювання і рибну ловлю в місцевих водоймах.

Для запобігання запиленню на відкритих місцевостях рекомендують провести дезактивацію територій. Ввести спеціальні обмеження для автотранспорту щодо виїзду на узбіччя, руху по дорогах без жорсткого покриття.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...