Опубліковано: 26 Серпня, 2022. Переглядів: 376


У сусідній із Закарпаттям області контррозвідка СБУ викрила діючу агентку Кремля (ФОТО)

На Львівщині контррозвідка СБУ викрила діючу агентку Кремля. Тепер жінка відповідатиме за підозрою у держзраді.

Про це повідомили, 26 серпня, у прес-службі СБУ у Львівській області.

«На Львівщині спецслужба повідомила про підозру в державній зраді діючій агентці російських спецслужб. Зрадниця вела антиукраїнську діяльність, активно просувала ідеї федералізації України та проводила інформаційні акції антиукраїнського спрямування. Через свої кремлівські погляди жінка потрапила у поле зору російських спецслужб», — повідомили у прес-службі.

Агентка очолювала керуючі посади у проросійських осередках, зокрема керувала Львівською спілкою проросійських громадських організацій.

«За даними слідства зрадниця організовувала та особисто брала участь у проплачених масових заходах, які активно поширювали неправдиві дані для дестабілізації суспільно-політичних настроїв на Львівщині. Для прикриття власної підривної діяльності, проникнення в кулуари органів державної влади, а також поширення дезінформації в інтересах агресора вона використовувала журналістські посвідчення та «документи» деяких безпекових корпорацій (легітимність яких з’ясовується)», — додали в СБУ.

Зв’язок з кураторами підтримувала використовуючи соцмережі та електронну пошту, туди ж надсилала звіти щодо проведеної підривної діяльності.

«Під час обшуків у фігурантки провадження та інших причетних осіб контррозвідники виявили та вилучили матеріали, які підтверджують вчинення кримінального правопорушення», — повідомили в СБУ.

Наразі їй повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...