Опубліковано: 25 Серпня, 2022. Переглядів: 495


Вісім ракетних ударів та бомбардувальники в небі – як росіяни “вітали” українців з Днем Незалежності

24 серпня, у День Незалежності України росіяни 200 разів здіймали в небо військові літаки.

В областях України загалом 189 разів оголошувалась повітряна тривога. Але підтверджених ракетних ударів було лише вісім. Це ракети Х-22, випущені з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, повідомляють у командуванні Повітряних Сил ЗСУ.

Противник, зокрема, підняв у небо до 90 літаків тактичної авіації, 34 дальніх та стратегічних бомбардувальників. Решта – літаки транспортної, армійської та спеціальної авіації.

“Винищувальна авіація ворога продовжує патрулювання у повітряному просторі Білорусі, Росії, на тимчасово окупованій території. Патрулюють також в акваторіях Чорного та Азовського морів. Роботу російської авіації забезпечують літаки дальнього радіолокаційного виявлення А-50. А також літаки- ретранслятори та постановники перешкод типу Іл-22”, – йдеться у повідомленні.

За добу зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил знищили два ворожих вертольоти Ка-52 (“Алігатор”) та шість БпЛА оперативно-тактичного рівня.

Українські винищувачі, бомбардувальники та штурмовики завдають ракетно-бомбових ударів по ворожих танкових колонах на марші. Б’ють також по засобах протиповітряної оборони противника. Знищують реактивні системи залпового вогню, переправи, запаси пального. Влучають по скупченнях живої сили та техніки окупантів.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...