Опубліковано: 20 Серпня, 2022. Переглядів: 458


Білявки, валізи та гідрокостюми: як українські чоловіки втікають за кордон

За пів року прикордонники нарахували близько двох тисяч чоловіків, які різними способами намагалися втекти з України. Про це пише ТСН.

Чоловіки ставали білявками, з нафарбованими губами і везли візочок з дитиною.

Одного з таких, зрадили руки, які були зовсім не жіночі. 

«Був хлопчина, вдівся в жінку, це був не один випадок, їх було два чи три», – розповідає заступник начальника штабу Західного регіонального управління Держприкордонслужби Ігор Матвійчук.

На кордоні з Молдовою у машині у бейбі-боксі замість дитячих речей був 36 річний чоловік.

Ще чоловіки ховалися між валізами у багажниках, накривалися матрацами, купували гідрокостюми або ж човни, щоб через Дністер потрапити в Молдову. Бігли через зеленку і пропонували хабарі прикордонникам.

Правоохоронці виявили близько 2 тисяч чоловіків призовного віку, які хотіли втекти за кордон.

«Пдробка документів – довідки про навчання, довідки про непридатність про проходження військової служби, також довідки про інвалідність, виготовлять підроблене свідоцтво про народження, становляться багатодітними батьками», – зазначають у штабі Західного регіонального управління Держприкордонслужби.

Викрити ділків непросто, кажуть прикордонники. Хоч пропозиціями незаконного переправлення через кордон рясніє Інтернет, але ділки шифрують дані, уникають безпосередньої зустрічі, документи передають через камери схову.

«Я отримав дане свідоцтво про смерть своєї дружини вартістю 50 тисяч гривень через телеграм-канал з метою перетину державного кордону України», – говорить одни із затриманих.

Зараз вартість фіктивних документів для незаконного перетину кордону може сягати й 15 тисяч доларів.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...