Опубліковано: 8 Серпня, 2022. Переглядів: 582


Готували вбивство Резнікова та Геращенка – на заході України СБУ спіймала ворожих диверсантів (+ФОТО, ВІДЕО)

Служба безпеки України запобігла замовним вбивствам державних діячів України. Знешкодили диверсійно-розвідувальну групу Головного розвідувального управління Росії, передає СБУ.

“Зловмисники займались підготовкою до фізичної ліквідації міністра оборони та керівника Головного управління розвідки нашої держави, а також відомого українського активіста”, – йдеться у повідомленні.

СБУ опублікувала фото переписки затриманих, у якій також згадується радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

За кожне вбивство російські куратори обіцяли від $100 тис. до $150 тис.

“Встановлено, що ДРГ була сформована кадровими співробітниками воєнної розвідки РФ для проведення підривної діяльності на території Україні. До її складу увійшов мешканець тимчасово окупованого Луганська, який у складі незаконних збройних формувань терористичної організації ЛНР брав активну участь у бойових діях проти сил АТО”, – пише СБУ.

За допомогою зв’язків серед кримінальних кіл, він підшукував кілера. Зголосився мешканець Києва. За $5 тис. він погодився вбити українського військового, який на думку окупантів причетний до фізичної розправи над російськими військовополоненими. Це вбивство могло стати “випробуванням” перед основними завданнями окупантів.

Для замахів на керівників українських оборонних відомств “зв’язковий” особисто приїхав на підконтрольну Україні територію. Разом зі спільником мав підготувати план вбивства та подати його на затвердження російським керівникам. Заїхав він через Білорусь. СБУ зафіксувало злочинця у Волинській області, у контрольно-пропускному пункті “Доманове”.

У “зв’язкового” вилучили докази злочинних дій та російський паспорт.

“Наразі обом затриманим повідомлено про підозру у державній зраді, вчинену в умовах воєнного стану та умисному вбивстві. Вирішується питання обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою”, – повідомили в СБУ.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...