Опубліковано: 6 Серпня, 2022. Переглядів: 1017


В Україні є ризик некерованої ядерної катастрофи: “Її відчує вся Європа”

В Енергодарі на Запоріжжі пролунали нові вибухи біля атомної електростанції. Їх було чутно біля 17:00. Є загроза некерованої ядерної катастрофи, заявила в ефірі телемарафону керівниця справами Енергодарської міськради Яна Дабіжа.

“Поки людство боїться керованої ядерної зброї Путіна, в Енергодарі щомиті є ризик, що станеться некерована ядерна катастрофа”, – заявила чиновниця.

Скоюючи ядерний тероризм на Запорізькій атомній електростанції, окупанти хочуть зруйнувати інфраструктуру АЕС і пошкодити всі лінії електропередач. Через це може бути знеструмленим південь України, заявили в Енергоатомі.

“Рашисти перейшли до нового сценарію – руйнувань, створення ядерної та радіаційної аварії на ЗАЕС. Тому обстріли станції, імовірно, продовжаться. Завадити цьому можуть злагоджені дії безпекових організацій, зокрема ООН, МАГАТЕ й WANO, а також постійний тиск на Росію з боку міжнародної спільноти”, – ідеться в повідомленні.

В Енергоатомі підтвердили, що якщо окупанти не покинуть ЗАЕС і далі її обстрілюватимуть, може статися ядерна й радіаційна катастрофа.

“Наслідки якої відчує не тільки Україна, а й уся Європа”, – ідеться в заяві.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...