Опубліковано: 4 Серпня, 2022. Переглядів: 480


Росія готує наступ на трьох напрямках – Жданов

Російська армія готує наступальні дії мінімум на трьох напрямках. Про це розповів військовий експерт Олег Жданов в ефірі FREEДОМ. Зараз російські загарбники хочуть відтягнути сили української армії на Харківський і Донецький напрямки.

«Найгірший варіант, який може бути, це те, що вони спробують наступати в напрямку Харкова з двох сторін – від Ізюма через Балаклію і з боку державного кордону.

І про це йдеться вже більше тижня, як тільки почалося перегрупування російських військ. Але Харків – це буде не головний удар. І завдання буде не те, що дійти до міста, я не кажу про те, щоб захопити. Головне завдання буде таке ж, як зараз відбувається на рубежі Авдіївка-Піски. Вони намагаються максимально відтягнути наші сили, щоб не дати перекидати їх на інші напрямки. Тому Харківське, Донецьке напрямки – це, швидше за все, будуть відволікаючі удари, а головні події, на мій погляд, будуть розвиватися на південному напрямку», – сказав Жданов.

РФ стягує на Криворізький напрямок всі повітряно-десантні війська, які у них є на території України, каже експерт.

«А десант – це тільки наступальна операція. Десант не вміє воювати в окопах», – зазначив Жданов.

Головною метою командування армії РФ зараз є ослаблення української оборони.

«Тому вогневий вплив на наші позиції в найближчі дні буде наростати. Я думаю, що буде досить серйозно наростати, у міру можливостей російських військ, тому що ми нанесенням ударів в найближчій глибині все-таки послаблюємо дії РФ на передньому краї. У них вже немає такого безлімітного використання боєприпасів, як це було ще місяць тому», – сказав він.

Однак, всі зусилля окупантів на Херсонському напрямку будуть марні.

«На мій погляд, справа не стільки в захопленні територій. Це спроба російського командування створити ілюзію масованого наступу. Вони намагаються повторити щось на зразок 24 лютого, коли з чотирьох напрямків вони заходили в Україну. Так і тут, вони як мінімум на трьох напрямках готують наступальні дії. І тут вже неважливо, скільки вони втратять людей і техніки, важливо налякати Україну. Для того, щоб посадити нас за стіл переговорів», – сказав Жданов.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...