Опубліковано: 4 Серпня, 2022. Переглядів: 442


На Закарпатті в громадах шукають житло для переселенців, щоби до 1 вересня звільнити школи

На Закарпатті розширюють мережу осередків для розміщення ВПО, щоб звільнити місце для школярів до початку навчального року.  Про це повідомили на сайті Закарпатської ОВА.

Як повідомляють в ОВА, йдеться про громади та об’єкти, які переобладнують для того, аби поселити там переселенців, що досі проживали в закладах освіти.

Зокрема, такий осередок вже облаштовують у Середнянській ТГ на Ужгородщині.

Як повідомив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита, тут запропонували під житло для переселенців із зони бойових дій один із центральних об’єктів, який частково вже фінансувався з державного бюджету. Наразі працюють над відповідним проєктом та фінансово-економічним обґрунтуванням.

За словами В.Микити, в таких осередках можна розмістити якнайбільше людей з мінімальними витратами на відповідне облаштування.

«Для мене принципово, щоб голови громад були максимально інтегровані в цей процес та очолювали його на місцях. Ініціатива в цих питаннях належить саме громадам” – зазначив Микита.

Як повідомлялося раніше, на Закарпатті офіційно зареєстровано понад 150 тисяч внутрішньо переміщених осіб. До початку навчального року 1 вересня на Закарпатті повині відселити переселенців із шкіл, аби звільнити місце для школярів.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...