Опубліковано: 3 Серпня, 2022. Переглядів: 538


Плутанина у платіжках за газ: в “Нафтогазі” пояснили, кому і за що потрібно сплачувати

Газопостачальній компанії потрібно заплатити за надання газу, а операторам газорозподільних мереж – за обслуговування газових труб.

Газопостачальна компанія “Нафтогаз України”, яка наразі обслуговує майже всіх побутових споживачів, дала роз’яснення кому і за що сплачувати платіжки, які надходять споживачу.

Про це йдеться на сайті компанії.

Зазначається, що існують два типи компаній, які напряму працюють з населенням, — газопостачальні й оператори газорозподільних мереж (ГРМ). Перші постачають газ населенню, другі контролюють та обслуговують “трубу”, якою цей газ доставляється до споживача, а також обсяги споживання.

“Сьогодні серед споживачів досі існує плутанина в обов’язках різних компаній, зокрема “Нафтогазу” та облгазів. Даємо розлоге пояснення, щоб кожен споживач розумів, за що сплачує кошти, та як можна захистити власні права”, – йдеться у повідомленні.

Зокрема, газопостачальна компанія напряму продає газ населенню. За час дії воєнного стану кількість постачальників газу скоротилася з 50 до 12 компаній. Станом на серпень 2022 року для 12,3 млн українських домогосподарств основним постачальником газу є ГК “Нафтогаз України”.

Змінити постачальника газу можуть мешканці як приватних, так і багатоквартирних будинків. Це можна зробити навіть онлайн — головне повідомити компанію, що ви хочете працювати з нею, і підтвердити свою особу. Новий постачальник має бути певний, що ви маєте права на оселю, у яку він постачатиме газ.

Газопостачальна компанія відповідає за ціну на газ, питання боргу чи переплати, платіжки для оплати за спожитий ресурс і консультації з приводу способів оплати та роботи онлайн-сервісів компанії.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...