Опубліковано: 3 Серпня, 2022. Переглядів: 852


Одразу в кількох областях України фіксують швидке зростання хворих на коронавірус

В Україні знову лютує коронавірус. Одразу кілька областей повідомили про різке зростання кількості хворих.

Як повідомляє «УНІАН», на Буковині за місяць виявили вже вдвічі більше пацієнтів, аніж на початку літа.  А на Дніпропетровщині сумна статистика зросла на 20%, і це тільки за останній тиждень. Від нової хвилі коронавірусу, яка може накрити Україну восени, врятує тільки щеплення, стверджують лікарі.

На Дніпропетровщині зараз майже 200 хворих на коронавірус пацієнтів, половина з них перебуває у лікарнях. Проте не це непокоїть медиків. Лікарі хвилюються через темпи появи нових інфікованих. Лише за останній тиждень кількість госпіталізацій зросла на чверть, а нових випадків побільшало на 20%.

Загострення ситуації спостерігається й на Буковині. Там кількість пацієнтів з коронавірусом, у порівнянні з початком літа.

«У червні померла 1 людина від COVID-19, а за останній тиждень липня померло 4 людини. Для цього варіанту властиво на 50% швидше поширення, ми розуміємо, що кількість пацієнтів буде зростати і надалі», – розповіла головна санітарна лікарка Чернівецької області Наталія Гопко.

Спалах коронавірусу на Буковині епідеміологи пов’язують з циркуляцією трьох штамів Омікрону, зокрема нового – ВА.5. Вперше в Україні його виявили наприкінці липня саме у цьому регіоні. Цей штам швидко поширюється.

Як повідомляє Дрогобицька міська рада, в Стебницьку лікарню після тривалої паузи шпиталізували перших пацієнтів з коронавірусом.

В Україні досі циркулює коронавірус, а протягом останнього тижня (вперше за два місяці) кількість випадків зараження почала поступово зростати. Як повідомив керівник відділу охорони здоров’я ДМР Володимир Чуба – станом на ранок 1 серпня, в інфекційне відділення Стебницької міської лікарні шпиталізовано четверо пацієнтів.

Минулого тижня у Стебницькій медичній установі в стаціонарі не було жодного пацієнта. З початку цього – маємо уже четверо недужих. Із цієї кількості хворих – один пацієнт із трускавецького санаторію, троє інших – внутрішньо переміщені особи, які сьогодні мешкають в Стебнику. Стан здоров’я усіх недужих є середньої важкості. На щастя, ніхто із ковідних пацієнтів не під’єднаний до апарату ШВЛ, – прокоментував Володимир Чуба.

Також за твердженнями головного медика міста, окрім шпиталізованих пацієнтів, ковід підтверджено ще в п’яти стебничан, які нині перебувають на амбулаторному лікуванні в домашніх умовах. Окрім цього, недугу діагностовано і в одного дрогобичанина.

За твердженнями МОЗ перший пік ковідної недуги цьогоріч припаде на вересень місяць, наголосив  Володимир Чуба.

«Ще два тижні тому у закладах охорони здоров’я Рівненської громади на лікуванні перебувало 10 хворих на коронавірус, а сьогодні — їх вже 37. На стаціонарному лікуванні зараз перебуває 3 особи», повідомляє 3 серпня радіо «Трек».

Нагадаємо, у зв’язку з війною, Міністерство охорони здоров’я продовжило термін дії ковід-сертифікатів до півтора року. Також на час воєнного стану уряд пом’якшив карантин, який все ще діє.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...