Опубліковано: 15 Липня, 2022. Переглядів: 1075


Зеленського просять заборонити роздавати повістки на вулицях, блокпостах та АЗС

Президента Володимира Зеленського просять на законодавчому рівні заборонити роздавати повістки на вулицях, заправках та блокпостах. Відповідна петиція на сайті Офісу президента набрала 25 тис. голосів. Тепер Зеленський зобов’язаний розглянути її та дати відповідь.

Автор петиції Ігор Нерозя заявив, що за законом черговість мобілізації мав би вказати президент в указі про мобілізацію.

Проте там вказано розробити її Генеральному штабу Збройних сил України, який засекретив цю інформацію.

“Зараз багато охочих людей, які моралізовані, мають бойовий досвід, але не можуть вступити на службу, тому що багато людей набрали саме на вулицях, які не мають досвіду або достатнього бажання воювати. Це робить оборонний потенціал меншим. Також, користуючись відсутністю інформації про черговість, зараз зустрічаються порушення у процесах видачі повісток, коли вони були без прізвищ підписані з печатками і заповнені вже на місці. Також все частіше чути про випадки, коли людей забирали прямо з черг на АЗС, що також не дуже законно”, – йдеться в петиції.

Президента просять набирати резерв насамперед з охочих громадян та заборонити видавати повістки у будь-яких місцях, крім військкоматів, чи оприлюднити та оновлювати стан хвиль мобілізації.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...