Опубліковано: 15 Грудня, 2020. Переглядів: 521


У Мережі з’явилися шахраї, які виманюють гроші з бажаючих отримати “карантинні” 8 тисяч

Департамент кіберполіції Національної поліції повідомляє, що в інтернеті з’явилися зловмисники, які виманюють гроші у громадян під виглядом надання державних компенсаційних виплат. Як говориться в повідомленні відомства, з початку грудня надійшло вже близько 100 звернень постраждалих від таких схем.

Зазвичай правопорушники розміщують відео, де президент Володимир Зеленський розповідає про виплати матеріальної допомоги підприємцям в розмірі 8000 грн. В описі до відео шахраї розміщують посилання на ресурс, де нібито можна подати заявку на отримання виплати. При цьому автори відео стверджують, що таку матеріальну допомогу може отримати кожен.

На сторінці по посиланню громадянам пропонується ввести персональні дані та номер банківської карти для зарахування грошей. Однак в подальшому шахраї просять оплатити послуги юриста з оформлення заяви, отримання електронного підпису, проходженню ідентифікації тощо. В основному для цього використовується вбудований чат-бот.

Кіберполіції в зв’язку з цим закликає громадян бути пильними і радить отримувати інформацію, особливо з приводу фінансових виплат, тільки з офіційних джерел; не переходити за сумнівними посиланнями; не повідомляти конфіденційну інформацію стороннім; а якщо ж особиста інформація виявилася розголошена, звернутися в банк і заблокувати карту.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...