Опубліковано: 11 Липня, 2022. Переглядів: 477


Третій етап війни в Україні: військовий експерт пояснив, що це означає

Військовий експерт Дмитро Снєгирьов пояснив, навіщо президент Володимир Зеленський публічно дав наказ звільнити південь України. Про це Дмитро Снєгирьов сказав ТСН в рамках телемарафону.

Так, за його словами, така заява свідчить про перехід Збройних сил до третього етапу війни – контрнаступу.

Експерт наголосив, що намірами української сторони є нейтралізація плану так званої «спецоперації», а це йдеться про створення сухопутного коридору з території анексованого Криму та території окупованого Донбасу і відповідно вирішення питання постачання української води в анексований Крим.

Контроль над Херсонською областю дасть українській стороні вирішити ці два ключові питання і відповідно далі звільнити окуповані території, вважає військовий експерт.

«Мовиться про перешкоджання логістики російської армії – нейтралізації ключової складової – Керченський міст і відповідно нанесення точкових ударів по місцях базування Чорноморського флоту. Крім того, це вирішення економічних проблем України. Насамперед розблокування роботи чорноморських портів. Тому поява цієї заяви у публічній площині не випадкова – вона свідчить про наміри української сторони до переходу до третього етапу війни. Це контрнаступ і звільнення тимчасово окупованих територій. Не тільки територій Херсонської області, а й Запорізької та Донецької», – пояснив Снєгирьов.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...