Опубліковано: 22 Жовтня, 2020. Переглядів: 1197


Юрій Лихтей: Заказ на маніпуляцію свідомістю на Виноградівщині за відсутності совісті

…Злі душі від Виноградівської влади ніяк угамуватися не можуть. Ну дуже їм уже хочеться дискредитувати мене, і як діючого депутата Виноградівської районної ради, і просто як людину, яка страшно ненавидить брехню, а ще неоднозначно ставиться до «білокомірничкової злочинності». Свого часу два інтернет – видання, а саме суспільно-політичне інтернет-видання “Севлюш Інфо” та відоме в Закарпатті інтернет – видання «Закарпаття онлайн» опублікували майже однакові статті із дуже шокуючою назвою: «У депутата з Широкого “засвітилися” акції мільярдних компаній (ДЕКЛАРАЦІЯ)» та у публікації виклали мої фото.

Зважаючи на те що в Україні немає жодних вимог щодо реєстрації онлайн-видань як засобів масової інформації, це дозволяє новинним сайтам бути відносно вільними у власній діяльності та діяти без контролю зі сторони держави, що мало би в ідеальних умовах сприяти свободі слова. З іншої сторони, це також призводить до появи так званих «зливних бачків» – сайтів, які подають інформацію у провокативній та шокуючій формі, без будь-якого зважання на стандарти журналістської професії та етики.

Ознайомившись із публікацією, у мене склалось враження, що вказані інтернет-видання якраз під цю категорію і підпадають. Але давайте про все по порядку. Читаючи статті задаю собі питання: кому це вигідно? Відповідь однозначна. Керівництву Виноградівської РДА в особі її керівництва та першого заступника без відповідних на сьогоднішній день повноважень Костелеба-Веремчук Н.Ю.

Мета – повна дискредитація у очах виборців. Мета далекоглядна, перешкода за будь-якої ціни участі у майбутніх виборах. Ну вкрай уже незручний для керівництва Виноградівської РДА я як депутат Виноградівської районної ради. Чому? Та тому що не даю їм реалізовувати свої корупційні схеми направлені на розкрадання бюджетних коштів. Дуже забагато я їм неприємностей зробив. Вимагаю публічних звітів про виконання делегованих повноважень, публічних звітів про використання бюджетних коштів. Задаю багато незручних запитань на які у влади не має відповіді.

До речі, направлені головою Виноградівської районної ради Любка В.В. 17.02.2020 року для розгляду та відповідного реагування депутатські запити Петраша С.І ( 2 запити), Тесличка В.Ю (1 запит) та мій запит щодо надання інформації та копій документів про використання бюджетних коштів у сумі 250 тис.грн. управлінням освіти , молоді і спорту Виноградівської РДА яке ліквідовується і отримані райдержадміністрацією 18.02.2020 року не виконані по сьогоднішній день. Повне ігнорування вимог закону, натомість заказ на маніпуляцію свідомістю виборців району за відсутності честі та совісті. Але давайте повернемось до публікації. І спочатку спробуємо розібратись хто це такий бенефіціар.

Кінцевий бенефіціарний власник (контролер) це фізична особа, яка незалежно від формального володіння має можливість здійснювати вирішальний вплив на управління або господарську діяльність юридичної особи безпосередньо або через інших осіб, що здійснюється, зокрема, шляхом реалізації права володіння або користування всіма активами чи їх значною часткою, права вирішального впливу на формування складу, результати голосування, а також вчинення правочинів, які надають можливість визначати умови господарської діяльності, давати обов’язкові до виконання вказівки або виконувати функції органу управління, або яка має можливість здійснювати вплив шляхом прямого або опосередкованого (через іншу фізичну чи юридичну особу) володіння однією особою самостійно або спільно з пов’язаними фізичними та/або юридичними особами часткою в юридичній особі у розмірі 25 чи більше відсотків статутного капіталу або прав голосу в юридичній особі.

Ось тут якраз пора звернутись до офіційних документів, які повністю спростовують викладені неправдоподібні факти. Перший такий документ це Програма відповідності оператора системи розподілу – приватного акціонерного товариства «Закарпаттяобленерго» (із змінами) затверджена наглядовою радою ПрАТ «Закарпаттяобленерго», (Протокол № 29/12/2008 від 29.12.2008 року зі змінами, в редакції затвердженій наглядовою радою ПрАТ «Закарпаттяобленерго», Протокол № 27/03/2019 від 27.03.2019 року, погоджена Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Постанова № 751 від 17.05.2019 року «Про погодження програми відповідності ПрАТ «Закарпаттяобленерго». Згідно цього документу п.1.2 розділу 1 фізичними особами-беніфіціарами ( кінцевими беніфіціарними власниками) ПрАТ «Закарпаттяобленерго» та ТОВ «Закарпаттяенергозбут» є Льовочкіна Юлія Володимирівна та Михайло Кіріакіді. До речі ПрАТ «Закарпаттяобленерго» випустило 400 000 000 акцій по ціні 0,25 коп. на суму 100 000 000 грн.

Я і моя жінка володіємо 216 акціями по 0,25 коп. кожна. До речі, жодної копійки за весь час з моменту передачі акцій в управління ПрАТ «Закарпаттяобленерго» ми з жінкою не отримали, як напевно і сотні інших таких же акціонерів. Аналогічна ситуація по АТ «Ужгородський Турбогаз», який згідно даних ЄДРПОУ знаходиться в стані банкрутства. Дані про наявність акцій можна побачити у моїх щорічних деклараціях на офіційному сайті НАЗК. Так от шановні писаки, на сайті https://declarations.com.ua/declaration/nacp_14629d69-2bc2-400f-9fdd-46080a93fd77 побачили мою декларацію за 2018 рік та моніторинг виторгу на тендерах вище вказаних компаній. І сума яка шокуюча 1 779 498 595,38 UAH. Лише забули писаки опублікувати періоди, кількість виграних тендерів та суми. Тож це зроблю я подавши нижче інформацію. Коментувати не буду. Читач сам зробить висновки.

Щодо інформації отриманої писаками на платформі Юконтрол, як вони зазначили, то там є наявна інформація про ТОВ «Майстер», Код ЄДРПОУ 19052689, дата реєстрації 17.09.1992 року (27 років і 5 місяців тому назад) із статутним фондам 5 грн., засновник Ліхтей Юрій Юрійович, адреса 65011, Одеська область, місто Одеса, Приморський район, вул. Катерининська , буд.52. За цією адресою я ніколи не проживав, в місті Одесі за життя не був і з засновником не знайомий.

Щодо полігону побутових відходів поблизу села Широке, то по питанню його будівництва Широківською сільською радою був проведений у відповідності до законодавства, яке діяло на той час, референдум, і жителі села самі визначились і прийняли рішення, яке в подальшому було затверджено рішенням сесії. Тому мій один голос нічого не вирішував. А от чому влада в районі в особі Виноградівської РДА на протязі 12 років без діє, то це питання набагато серйозніше.

Юрій Лихтей, депутат Виноградівської районної ради


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...