Опубліковано: 6 Липня, 2022. Переглядів: 865


Дозвіл на виїзд за межі місця проживання військовозобов’язаних скасували – Залужний

Порядок надання дозволу громадянам України, які перебувають на військовому обліку у територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки, на виїзд за межі місця проживання (місця перебування) скасували.

Про це повідомив головнокмандувач Збройних сил України, генерал Валерій Залужний.

У середу, 6 липня, відбулося засідання Ставки Верховного Головнокомандувача ЗСУ.

На ньому, серед іншого, розглядали питання, яке набуло широкого суспільного резонансу, – про порядок надання таких дозволів з моменту оголошення мобілізації та у воєнний час.

“Підкреслюю, цей документ від початку стосувався винятково внутрішньої роботи ТЦК та СП і не створював зобовʼязань, обмежень прав і свобод громадян України”, – заявив генерал.

Попри це, його поява в мережі спричинила численні маніпуляції, різночитання і навіть незаконні дії із перешкоджання переміщенню громадян, що стало підставою для дискредитації Збройних Сил України і військово-політичного керівництва держави, додав Залужний.

“Тому Начальником Генерального штабу Збройних Сил України з метою недопущення подальших маніпуляцій довкола цього питання прийнято рішення про скасування дії Порядку з відправленням на доопрацювання.

Оновлений документ буде розроблено на основі змін до законів України та підзаконних нормативно-правових актів, які регулюють переміщення громадян в умовах воєнного стану. Наявна законодавча база не враховує реалій сьогодення та не забезпечує ефективних мобілізаційних механізмів”, – резюмував головнокмандувач ЗСУ.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *