Опубліковано: 22 Жовтня, 2020. Переглядів: 511


Для школярів готують нову заборону: подробиці

Верховна Рада планує заборонити школярам використовувати телефони в школі. Для того, щоб діти зосереджували увагу на навчані, більше спілкувалися один з одним і менше користувалися соціальними мережами. Про цей законопроєкт повідомила пресслужба Верховної ради в минулу п’ятницю.

В повідомлені кажуть, що діти не повинні витрачати час в школі на смартфони або планшети.

“Інтернет дає величезні переваги. Але коли діти замість того, щоб відпочивати на перервах зависають у телефонах – це ще й брак спілкування з однолітками. Бо з ґаджетами спрацьовує правило: усе добре, але в міру”, – говорить пресслужба.

Такий законопроєкт запропонували, щоб скоротити випадки інтернет-булінгу, зменшити інцидентів з крадіжками смартфонів серед учнів. Також, щоб навчити дітей самостійно обмежувати час, який вони витрачають на соцмережі та онлайн-ігри.

Депутати планують заборонити користуватися інтернетом з мобільних пристроїв учням і вчителям. Винятком будуть лише учасники, які використовують пристрої в освітніх цілях, а також особи з особливими освітніми потребами.

Останнє слово буде за директором школи. Він визначатиме порядок користування мобільним зв’язком та іншими пристроями з інтернет-підключенням у школі. Долучитись до рішення можуть органи батьківського та учнівського самоврядування.

В Україні у 2007 році вже намагалися заборонити користування мобільними телефонами під час навчального процесу, але у 2014 МОН скасувало цю заборону і залишило це рішення за школами та вчителями.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...