Опубліковано: 8 Червня, 2022. Переглядів: 929


На Закарпатті силовики провели спецоперацію: що сталося (+ФОТО)

СБУ системно протидіє інформаційно-підривній діяльності спецслужб рф проти державної безпеки України.

На Закарпатті СБУ спільно з поліцією у ході слідчо-оперативних дій викрила трьох агітаторів, які через мережу Інтернет закликали до захоплення державної влади та виправдовували агресію росії проти України. Про це повідомили 8 червня у СБУ Закарпатської області.

Для проведення інформаційних диверсій чоловіки поширювали деструктивний контент через створені ними сайти та мережу підконтрольних їм акаунтів у соцмережах.

«Під час обшуків за місцями проживання зловмисників правоохоронці виявили комп’ютерну техніку, електронні носії інформації та чорнові записи із доказами злочинних дій.», – йдеться у повідомленні.

Зокрема, впродовж 8 червня викрито:

-мешканця Мукачівського району, керівника однієї з громадських організацій, який через адміністровані ним облікові записи та групи в соцмережах агітував до прийняття рішень, що несуть загрозу конституційному ладу і територіальній цілісності нашої країни.

Чоловік є прихильником одного із лідерів антидержавної організації так званого «народовладдя», яка закликала до створення «республіки Україна».

За оперативними даними, протиправна діяльність фінансувалася, у тому числі, й за рахунок коштів, отриманих від майнінгу криптовалют з подальшим їх обготівкуванням через криптобіржі та електронні платіжні системи.

Йому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 109 Кримінального кодексу України (публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій).

Ще двох мешканців області, які розхитували ситуацію в регіоні та просували прокремлівську риторику.

На переконання слідчих Управління СБУ в Закарпатській області, вони поширювали матеріали, у яких виправдовували та заперечували збройну агресію рф проти України.

Це підтвердила ініційована СБУ низка лінгвістичних експертиз.

Обом фігурантам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

За всіма викритими фактами тривають невідкладні слідчі дії для встановлення і притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до злочинів проти України.

Фото: СБУ Закарпатської області


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...