Опубліковано: 6 Червня, 2022. Переглядів: 1322


На Закарпатті викрито схему незаконного вивезення військовозобов’язаних за кордон (ФОТО)

Зловмисникам обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У Закарпатській області правоохоронці піймали зловмисників, які підробляли за гроші медичні документи, щоб чоловіки призивного віку могли перетнути кордон.

Про це повідомляє Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Західного регіону.

«Викрито та повідомлено про підозру 47-річному жителю Закарпаття, а також двом його спільникам зі Львова, які організували незаконний перетин українсько-польського кордону  особою, яка підлягає мобілізації», – йдеться у повідомленні.

Слідством встановлено, що чоловіки оцінили свої послуги у 7,5 тис. доларів США, за які надали військовозобов’язаному медичну довідку медико-соціальної експертної комісії про інвалідність та обіцяли забезпечити безперешкодне проходження прикордонної перевірки.

«Затримали помічників фігуранта після посадки заявника на поїзд сполученням «Львів – Варшава», а його самого – під час отримання від матері призовника понад 7 тис. доларів США та 5 тис. грн», – зазначили у відомстві.

Усім трьом зловмисникам обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Водночас встановлюється причетність до злочину посадовців ДПС України.

Правопорушникам загрожує від 7 до 9 років ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскацією майна.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...