Опубліковано: 9 Грудня, 2020. Переглядів: 523


Розробники вакцини від Covid-19 застерегли певну групу людей від ін’єкції

Людям, у яких вже виникали серйозні алергічні реакції, краще не робити вакцину від коронавірусу Pfizer і BioNTech. Про це попередили розробники препарату, передає BBC News.

Алергічні реакції виявили у перших вакцинованих – співробітників Національної служби охорони здоров’я (NHS). Напередодні Велика Британія перша у світі розпочала масове щеплення від небезпечної недуги серед населення.

Алергічна реакція з’явилась невдовзі після введення вакцини, громадяни вже пройшли курс лікування та зараз почуваються добре. Фахівці допускають, що у людей була анафілактоїдна реакція, що включає висипи на шкірі, задуху, іноді падіння артеріального тиску. Обидва співробітники страждають серйозною алергією.

Внаслідок вакцинації, наприклад, грипу, алергічна реакція також стається. Заради перестороги фахівці рекомендують утриматися від щеплення людям, схильним до алергічних нападів.

Схожі реакції не спостерігали у клінічних випробуваннях цього препарату на понад 20 тисячах добровольців. Водночас люди з алергічними реакціями в анамнезі у випробуваннях участі не брали.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...