Опубліковано: 23 Травня, 2022. Переглядів: 828


Медведчук здав Порошенка: СБУ опублікувала відео свідчень (+ВІДЕО)

Віктор Медведчук розповів про схему виведення з державної власності частини магістрального нафтопродуктопроводу “Самара – Західний напрямок”.

Це робилося для подальшого прокачування через нього дизельного палива. Про це повідомляє СБУ у Telegram.

Медведчук деталізував роль у схемі п’ятого президента Петра Порошенка.

За його словами, він не лише звернувся з проханням сконтактувати з керівництвом РФ, але й забезпечив прийняття необхідних рішень в українських інстанціях.

“Щоб цей трубопровід став приватною власністю, а по факту – власністю самого Порошенка, необхідно було виконати низку дій… Суди, прокуратура, Антимонопольний комітет, Фонд держмайна – всі вони приймали рішення, звісно, необхідні для особистих інтересів президента Порошенка”, – зазначив Медведчук.

За його словами, питаннями трубопроводу він займався на прохання саме Порошенка. За рік роботи його власники заробили вдвічі більше коштів, ніж було вкладено в його викуп – до $42 млн. З травня 2019 року прокачку дизелю через магістраль припинили. Саме тоді закінчилися каденція п’ятого глави держави.

Крім того, затриманий розповів в деталі налагодження у 2014-2015 роках механізму закупівлі вугілля для потреб енергетики України на тимчасово окупованих територіях так званих Л/ДНР.

“У цьому була задіяна фактично вся верхівка державного апарату, починаючи з президента і закінчуючи міністрами, правоохоронцями і тими, хто безпосередньо реалізовував цю схему”, – зазначив він.

Медведчук назвав прізвища високопосадовців, які причетні до завдання шкоди інтересам держави. Серед них – колишні урядовці, екскерівництво Нацбанку, народні депутати і представники правоохоронних структур.

“Одна справа стосується організації незаконних схем постачання вугілля з тимчасово окупованих територій. Паливо купувалося за готівку, і таким чином проросійських терористів загалом було профінансовано на суму понад 200 млн грн. Інша – незаконне заволодіння ТОВ “Прикарпатзахідтранс” ділянкою державного нафтопроводу вартістю понад 200 млн грн. У лютому 2021 року РНБО повернула трубопровід у державну власність”, – нагадали в СБУ.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...