Опубліковано: 16 Травня, 2022. Переглядів: 536


У США допускають вступ України в НАТО без ПДЧ

Україна має шанс стати членом НАТО без етапу Плану дій щодо членства – як Фінляндія та Швеція, тому що це не обов’язкова частина процедури вступу. Про це в інтерв’ю виданню “Європейська правда” заявила тимчасово повірена США в Україні Крістіни Квін.

За її словами, План дій щодо членства ніколи не був юридичною вимогою для приєднання до НАТО.

“Що стосується можливості вступу Фінляндії без ПДЧ, то План дій щодо членства ніколи не був юридичною вимогою для приєднання до НАТО, а отже, Україна також може вступити до Альянсу без ПДЧ. Однак я би не називала це скороченою процедурою”, – заявила Крістіна Квін.

Вона зауважила, що ПДЧ – це механізм, який дозволяє державі-члену досягнути вимог для сумісності, і якщо якась держава вже відповідає усім вимогам – План дій щодо членства стає непотрібним.

“Тому як Україна, так і будь-яка інша держава не має отримувати План дій щодо членства та виконувати його у разі, якщо ви загалом будете відповідати більшій частині вимог”, – сказала Крістіна Квін.

Як відомо, президент Фінляндії Саулі Нійністе 15 травня оголосив, що його країна подає заявку на членство в НАТО. Крім того, він висловив сподівання, що ратифікація буде завершена протягом поточного парламентського терміну.

До того ж у Вашингтоні підтримали ідею Фінляндії та Швеції щодо приєднання до блоку НАТО.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...