Опубліковано: 7 Грудня, 2020. Переглядів: 360


Боржників з оплати за комунпослуги хочуть прирівняти до аліментників

У парламенті хочуть прийняти законопроєкт, яким запроваджуються обмеження до боржників з оплати за комунпослуги, подібні до заходів щодо боржників-аліментників.

Проєкт постанови зареєструвала минулого тижня голова комітету ВР із питань соцполітики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова, пише “УНН”.

Законопроєктом передбачено запровадження обов’язкової реструктуризації заборгованості населення терміном до 5 років при умові, що загальна сума платежів не перевищуватиме 25% доходів для субсидіантів і 20% для пенсіонерів та інших осіб, які отримують будь-які види соцдопомоги.

На споживачів, які уклали договір про реструктуризацію заборгованості поширюється діючий порядок нарахування субсидій на оплату житлово-комунальних послуг для оплати поточних платежів. За рішенням суду може бути обмежено право виїзду за межі України, керування транспортними засобами, користування зброєю, полювання. У разі неукладання договору реструктуризації та несплати поточних платежів, заборгованість, що утворилася станом на 01 жовтня 2020 року, стягується за рішенням суду.

Законопроєкт подали ще у червні цього року, у вересні він був включений до порядку денного, але потім його призупинили.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...