Опубліковано: 8 Травня, 2022. Переглядів: 487


В Україні можуть змінити номери для деяких авто

Найближчим часом номерів електромобілів можуть прибрати символи Z та V, яка асоціюється з рашистами.

З відповідною ініціативою виступив нардеп Ігор Фріс і дав завдання юристам підготовити звернення до МВС із вимогою прибрати з номерів ворожі символи.

Про це пише Motor Media Review.

«Враховуючи що всі додумують навіть те що я не написав, напишу формулювання звернення до МВС. Розглянути можливість внесення змін до Вимог до державних номерних знаків транспортних засобів та Єдиних зразків державних номерних знаків транспортних засобів, затверджених Наказом Міністерства внутрішніх справ України від 02 березня 2021 року № 166 в частині заміни у літеросполуках, які використовують для позначення серії знаків, літери «Z» та «V» на інші літери латинської абетки», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, номерні знаки з символами темно-зеленого кольору були затверджені у 2020 році для електромобілів з метою відрізнити їх від автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння. Це було зроблено для того, щоб в майбутньому власники екологічно чистих автомобілів могли користуватись пільгами: безкоштовною стоянкою на місцях зарядки електромобілів, в’їзд в екологічно чисті райони, рух смугами громадського транспорту тощо.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...