Опубліковано: 8 Травня, 2022. Переглядів: 389


П’ятигодинні допити й електричний стілець – розповіли про катування полонених українців

Українці, яких тримали в полоні російські окупанти, продовжують розповідати про звірства, які вчиняли терористи. Їхніми історіями ділиться омбудсменка Людмила Денісова в Telegram.

“Одного представника селищної влади окупанти захопили в полон на початку березня в населеному пункті поблизу Маріуполя, де активно тривали фільтраційні заходи”, – розпочала вона.

Спочатку російські окупанти маркували будинки й паркани літерою Z.

“Потім почали викликати жителів до сільського клубу. На першому етапі фільтрації допити проводили “працівники правоохоронних органів” так званої ДНР, які з’ясовували, чи мають люди стосунок до ЗСУ, СБУ, поліції. На другому етапі дізнання проводили представники УБОЗ так званої ДНР.

Після “фільтрації” з мішком на голові й замотаними скотчем руками чоловіка відправили в невідомому напрямку. Під час п’ятигодинного допиту його били, садили на стілець, до якого був підведений електричний струм. А вже наступного дня перевели до СІЗО Донецька, де він провів два тижні. Далі – 30 діб в одній із виправних колоній поблизу Донецька”, – розповіла Денісова.

Чоловіків утримували в переповнених камерах із повною антисанітарією, за словами омбудсменки.

“На 20-25 осіб було лише шість ліжок. Окупанти їм видавали п’ять тарілок їжі на всіх”, – додала вона.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...