Опубліковано: 7 Грудня, 2020. Переглядів: 415


Середня зарплата на Закарпатті у жовтні становила 11 072 грн

Середня номінальна заробітна плата штатного працівника підприємств, установ та організацій області у жовтні 2020р. становила 11072 грн (в Україні – 12174 грн), що у 2,2 раза вище рівня законодавчо визначеного розміру мінімальної заробітної плати (з 1 вересня 2020р. – 5000 грн).

Про таке повідомили у ГУ статистики в Закарпатській області.

За рівнем зарплати Закарпаття випередили Вінницька, Полтавська, Миколаївська, Запорізька, Дніпропетровська, Київська, Донецька області та м.Київ.

Традиційною для економіки залишається галузева диференціація заробітної плати. Найбільшою була заробітна плата працівників установ фінансової та страхової діяльності,  підприємств з виробництва електричного устатковання, з виробництва хімічних речовин і хімічної продукції, з виробництва автотранспортних засобів, причепів і напівпричепів та інших транспортних засобів, в установах державного управління й оборони; обов’язкового соціального страхування та на підприємствах з постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря. Перевищення заробітної плати відносно середнього рівня по економіці області у зазначених видах діяльності становило 19,1–40,1%.

Водночас заробітна плата працівників у сфері тимчасового розміщування й організації харчування, підприємств з виробництва іншої неметалевої мінеральної продукції, з виготовлення виробів з деревини, виробництва паперу та поліграфічної діяльності, у сфері мистецтва, спорту, розваг та відпочинку, підприємств з виробництва харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів, з текстильного виробництва, виробництва одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів, підприємств професійної, наукової та технічної діяльності, а також у сфері адміністративного та допоміжного обслуговування не перевищувала 75% від середнього рівня по економіці області.

На 1 листопада 2020р. заборгованість з виплати заробітної плати становила 5,7 млн.грн.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...