Опубліковано: 2 Травня, 2022. Переглядів: 1333


Мобілізацію в Україні виконали на 100%. Продовження залежить від оперативної обстановки

Мобілізація в Україні триватиме до 24 травня. Зараз вона триває меншими темпами, бо на початку лютого повністю укомплектували сили оборони.

Подальше її продовження залежатиме лише від оперативної ситуації. Про це повідомив начальник управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ Збройних сил України Роман Горбач під час брифінгу, передає Gazeta.ua.

“Понад два місяці триває загальна мобілізація на території нашої держави, всі показники виконані на 100%. Зараз призов до війська проводиться з меншими темпами, бо на початку лютого повністю укомплектували сили оборони. Зараз відбувається лише доукомплектування. Мобілізацію оголошували на три місяці. І її продовження залежатиме лише від оперативної обстановки на бойових позиціях. Це стосується як офіцерів, так і солдатів”, – пояснив.

Горбач додав, що термін “мобілізація” не передбачає добровільне прибуття на службу. Твердження громадян, що вони отримали “примусово” повістки – некоректне. Оскільки повідомлення про те, що особа має з’явитися в центр комплектування, можуть вручити в будь-якому місці.

“Якщо військовозобов’язаний отримав повістку й у незаконний спосіб виїхав за кордон, це означає, що він ухиляється від свого обов’язку. І це кримінальна відповідальність. Такі особи відповідатимуть перед законом”, – наголосив він.

Горбач підкреслив, що мобілізовані – це високо мотивовані люди навіть у порівнянні з 2014 роком.

“Так, є особи, які ухиляються від цього обов’язку. Але більшість мобілізованих усвідомлюють відповідальність перед державою і всю небезпеку, яка над нею нависла”, – підсумував він.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...