Опубліковано: 1 Травня, 2022. Переглядів: 837


ПриватБанк “переїхав“ до Європи: які зміни чекають на українських клієнтів банку

Приватбанк переніс свої центри обробки даних (ЦОД) на територію Євросоюзу. Таким переїздом банк убезпечив свої дата-центри від можливого фізичного знищення під час війни. Таким чином, гроші клієнтів будуть надійніше захищені. Перебоїв у роботі ПриватБанку більше не передбачається. Команда спеціалістів банку за короткий проміжок часу виконала титанічну роботу.

Про це повідомив член наглядової ради банку Роман Сульжик, – пише Today.ua.

Перенесення ЦОД українських банків за кордон стало можливим завдяки розпорядженню НБУ, яке дозволило українським банкам зберігати клієнтські дані за кордоном. Такий дозвіл діятиме до закінчення воєнного стану і ще два роки по тому.

В результаті виконаної роботи, фахівці ПриватБанку перенесли до Європи 3500 банківських серверів. Крім того, було завантажено в хмарне сховище понад 4 петабайти клієнтських даних і транзакцій. Було також перенесено понад 270 програмних додатків.

Роман Сульжик каже, що у звичайний, мирний час для такої титанічної роботи знадобилось би близько півтора року. Проте зараз, у воєнний час, фахівці ПриватБанку впоралися з цим завданням за 45 діб.

До речі, технологічні паузи та перебої у роботі банку, на які останнім часом скаржилися клієнти, були пов’язані саме з цим перенесенням обладнання та налагодженням його роботи. Фахівці ПриватБанку обіцяють, що більше перебоїв не буде.

“Ми дуже пишаємось нашою ІТ-командою, яка проробила титанічну роботу, щоб убезпечити доступ клієнтів до фінансових послуг. Для порівняння: обсяг реалізованих нами робіт для проектів такого масштабу в “нормальному” проектному ІТ-циклі зазвичай займає 1,5 роки і більше” , – зазначили у ПриватБанку.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...