Опубліковано: 29 Квітня, 2022. Переглядів: 942


“Маємо серйозні новини для нашої держави” – Зеленський

США підготували новий пакет підтримки для України на $33 млрд. Це дуже важлива допомога для захисту України. Про це розповів президент Володимир Зеленський у зверненні за підсумками дня.

Він зазначив, що $20 млрд можуть піти на оборону країни. Ще понад $8 млрд заплановані для економічної підтримки. Також $3 млрд будуть спрямовані на гуманітарну допомогу.

“Разом ми точно можемо зупинити російську агресію і надійно захистити свободу в Європі”, – наголосив президент.

Крім цього, Зеленський повідомив про візит до Києва прем’єр-міністра Болгарії Кирила Петкова. Там обговорили оборонні, енергетичні, транспортні, санкційні питання та домовилися щодо ремонту військової техніки на болгарських виробничих потужностях. Також погодили постачання української електрики в Болгарію.

“Вдячний Болгарію за використання порту “Варна” для експорту нашої аграрної потужності”, – додав глава держави.

З генеральним секретарем ООН Антоніу Ґутеррешем під час його офіційного візиту до Києва президент провів переговори про можливість порятунку маріупольців. За словами Зеленського, за допомогою ООН можна організувати евакуаційну місію і Україна до неї готова. Російські окупанти продовжують в цей час нищити місто.

“Російські удари не припинялися навіть тоді, коли пан генеральний секретар був на переговорах у Москві. І сьогодні, одразу після завершення наших переговорів у Києві у місто полетіли російські ракети. П’ять ракет”, – сказав Зеленський.

Президент відзначив державними нагородами 214 військовослужбовців ЗСУ України. Із них 14 посмертно.

“Нам ще потрібно боротися. Ще потрібно гнати окупантів”, – підсумував глава держави.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...