Опубліковано: 27 Квітня, 2022. Переглядів: 563


Туреччина сподівається на зустріч Зеленського і Путіна у “найближчі дні”

Туреччина сподівається, що зустріч президента України Володимира Зеленського і президента Росії Володимира Путіна відбудеться у “найближчі дні”.

Водночас у процесі підготовки переговорів досі виникають “проблемні ситуації”, заявив після засідання Консультативної групи з оборони і безпеки для України у Німеччині міністр оборони Туреччини Хулусі Акар, передає Anadolu.

“На саміті у Рамштайні представники понад 40 країн обмінялися думками і обговорили подальший план дій з оборони України. Туреччина з тривогою спостерігає за розвитком подій. Судячи з отриманих новин, є деякі проблемні ситуації. Як і всі країни, ми докладаємо різних зусиль для їхнього подолання. Нам потрібно відкритися, щоб полегшити пошук мирних рішень”, – зазначив він.

За словами міністра оборони Туреччини, припинення бойових дій вкрай важливе для гуманітарної ситуації, яка має тенденцію до погіршення. Президент Туреччини Реджеп Ердоган багато разів зустрічався з Путіним і Зеленським.

“Хоча є деякі труднощі, ми сподіваємося, що з пропозиціями нашого президента, можливо, двом лідерам вдасться зібратися разом найближчими днями. Ми продовжуємо вносити свій внесок у все, що необхідно зробити, зокрема посередництво”, – додав Акар.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...