Опубліковано: 21 Квітня, 2022. Переглядів: 457


Морг у Бучі: не всі тіла можна упізнати та ідентифікувати (+ФОТО)

У Бучі триває процес експертиз, упізнання та поховання тіл загиблих.

Морг у Бучі… Обидва ці слова відкривають страшну сторінку у новітній історії України під назвою «ГЕНОЦИД». На жаль, там буде чимало назв сіл, містечок та великих міст. Якихось два місяці тому тисячі людей були живими.

А сьогодні їх понівечені тіла ексгумують, проводять експертизи, ховають за місяць, а то й більше після насильницької смерті. Дивіться, як це відбувається у Бучі, за пару десятків кілометрів від Києва.

Щоб підтримати людей, які втратили найдорожчих під час воєнних дій у громаді, біля моргу чергують працівник Центру надання адміністративних послуг і психолог-волонтер, співпрацю з яким організували медики Бучанського центру первинної медико-санітарної допомоги.

Тут окрім допомоги психолога є й необхідні ліки — все те, що може хоч трохи стабілізувати самопочуття людини, яка переживає страшний стрес. подивіться на це фото: машина заповнена чорними пакетами з тілами замучених та вбитих російськими окупантами мирних беззахисних людей.

Біля моргу в Бучі почав працювати Інформаційний Центр Бучанської міської ради, який допомагає родинам загиблих та померлих громади.

Бучанська міська рада за розпорядженням міського голови Anatolii Fedoruk забезпечує поховання всіх загиблих в Бучанській громаді місцем на цвинтарі та ритуальними послугами: домовиною, хрестом, табличкою та копанням ями.

Ось ці свіжі могили, яких все більше і більше. бучанський цвинтар виріс за кілька тижнів після деокупації.

Кожен 5 мешканець Бучі з тих, хто лишився під час окупації російськими військами був вбитий. 80% людей загинули від кульових поранень стрілецькою зброєю.

Після того, як українські військові та правоохоронці увійшли до деокупованої Бучі, на вулицях просто неба побачили десятки тіл вбитих цивільних мирних громадян. У світі з’явився вислів «Бучанська різанина», а також хештег #BuchaMassacre. Його запустив Президент Європейської Ради Шарль Мішель. Сьогодні Буча та міста-супутники Києва, які втратили вже більше тисячі загиблих жителів (дані Офісу Генпрокурора), дали факти, що свідчать про геноцид українців.

Росія має заплатити за те, що вона зробила у Бучі, Бородянці та в Україні, — така позиція лідерів країн Заходу і ЄС.

Ольга СКОТНІКОВА, «Вечірній Київ»


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...