Опубліковано: 19 Квітня, 2022. Переглядів: 1173


Російські війська пішли в наступ у трьох областях – Міноборони

Російські війська пішли в наступ у Харківській, Луганській і Донецькій областях.

Про це повідомив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник на брифінгу в Медіацентрі Україна, передає Gazeta.ua.

“Збройні сили РФ активізували наступальні дії на сході України. Основна мета – встановити повний контроль над територією Донецької і Луганської областей та утримати сухопутний коридор із тимчасово окупованою територію АР Крим”, – сказав він.

Не припиняються ракетно-авіаційні удари по цивільних об’єктах на всій території України, зокрема в західних областях. За минулу добу противник здійснив щонайменше 49 вильотів силами оперативно-тактичної і дальньої авіації РФ.

Мотузяник додав, що війська Росії ведуть наступальні дії на лівому березі річки Сіверський Донець на напрямках Андріївка – Заводи, Бражківка – Дмитрівка, Сулигівка – Дібрівне.

“На Донецькому й Таврійському напрямках за підтримки бомбардувальної авіації російська армія проводить наступальні дії вздовж усієї лінії бойового зіткнення. Основні зусилля противник зосередив на прориві оборони українських військ. Зокрема, в Луганській області – на рубежі Кремінна – Терни, Рубіжне – Попасна, а в Донецькій – в напрямку Старомлинівка – Шевченкове”, – повідомив він.

Також, за даними Міноборони, на територію Харківщини російські військові також перекидають додаткові зенітно-ракетні дивізіони ЗРК “Тор”.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...