Опубліковано: 11 Квітня, 2022. Переглядів: 1297


Росія оголосила дефолт за своїм зовнішнім боргом, – співробітник адміністрації президента США

Росія оголосила дефолт за своїм зовнішнім боргом. У Москві пропонують власникам облігацій виплати в рублях, а не в доларах.

РФ намагалася заплатити в рублях за дві номіновані у доларах облігації зі строком погашення 4 квітня.

Про це повідомляє CNN з посиланням на агентство кредитних рейтингів Standard & Poor’s.

Росія має 30 днів для того, щоб виплатити борг

Агентство зазначає, що це рівносильно “вибірковому дефолту”, оскільки інвестори навряд чи зможуть конвертувати рублі в “долари, еквівалентні сумам, що зазначені спочатку”. Вибірковий дефолт оголошується, коли підприємство не виконало умови щодо конкретного зобов’язання, але не щодо всього свого боргу.

Росія має 30-денний пільговий період з 4 квітня для виплати капіталу і відсотків. Але в S&P заявили, що РФ наврядчи вдасться конвертувати виплати у долари через західні санкції.

“Повний валютний дефолт стане першим у Росії за понад століття з того часу, коли лідер більшовиків Володимир Ленін відмовився від облігацій, випущених царським урядом. Росія не може отримати доступ до своїх валютних резервів приблизно на 315 мільярдів доларів через західні санкції, введені після її вторгнення в Україну”, – зазначають у виданні.

Інформацію про дефолт РФ підтвердив Джон Купер, співробітник адміністрації президента США Джо Байдена.

“Росія оголосила дефолт за своїм зовнішнім боргом”, – написав високопосадовець у Twitter.

Дефолт - це ситуація, у якій держава не може робити виплати згідно зі своїми борговими зобов'язаннями - як зовнішніми, так і внутрішніми


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...